Prijsarchief

Op 19 oktober 2022 is het Kunstenaarsverblijf aan de Charloisse Lagedijk uitgeroepen tot de winnaar van de Job Dura Prijs 2022. BlueCity heeft de Daan Dura Prijs ontvangen. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen, gemeente Rotterdam).

Op 25 mei is Little C uitgeroepen tot de winnaar van de Job Dura Prijs 2020. Dakdorpen heeft de Daan Dura Aanmoedigingsprijs ontvangen. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Bas Kurvers (Wonen en Bouwen gemeente Rotterdam).

Stadslab Luchtkwaliteit is de winnaar van de Job Dura Prijs 2018. Fietsenbank Zuid ontving de Daan Dura Aanmoedigingsrijs. De prijzen werden op donderdag 29 november 201`8 uitgereikt door de jury en de heer Maurice Unck, directeur van RET.

Stichting Stad in de Maak is de winnaar van de Job Dura Prijs 2016. ‘Drijvende Krachten’ Rini Biemans, Conny Janssen, Femke Snijders, Elma van Boxel en Kristian Koreman ontvingen gezamenlijk de Daan Dura Prijs. De prijzen werden op 24 november 2016 uitgereikt door de jury en mevrouw Astrid Sanson, directeur Stedelijke Kwaliteit en Binnenstad van de Gemeente Rotterdam.

De Job Dura Prijs 2016 had als thema ‘Tijdelijke invulling van leegstand’. Met dit thema wilde Stichting Job Dura Fonds de aandacht vestigen op projecten die de aandacht waard zijn en misschien ook wel een extra duwtje in de rug nodig hebben. Stichting Job Dura Fonds is een stichting verbonden aan de familie Dura en opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het gelijknamige bouwbedrijf, thans Dura Vermeer. Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien. De tweejaarlijkse Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Aan de Daan Dura Prijs is een bedrag van € 7.500,- verbonden.