Nieuws

Maandag 8 november 2010

VIER ROTTERDAMSE BOUWPROJECTEN GENOMINEERD VOOR JOB DURA PRIJS 2010

 

Rotterdam - Vier Rotterdamse projecten zijn genomineerd voor de Job Dura Prijs 2010. Deze prijs die wisselende actuele thema’s heeft op het gebied van de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond, staat dit jaar in het teken van ‘Morgen Wijzer’. Hiermee wil het Job Dura Fonds, uitschrijver van de Job Dura Prijs, aandacht vestigen op het belang van het investeren in een duurzame toekomstige samenleving ten behoeve van onderwijs en educatie. De genomineerden zijn:


Basisschool De Wereld op Zuid
, vanwege de grote maatschappelijke betekenis voor Zuidwijk en het bijzondere ontwerp.

Jan Prins en Willibrordschool
, vanwege het ingenieuze hergebruik en behoud van de scholen voor het centrum.

RDM Campus
, vanwege het vernieuwende onderwijs met koppeling naar praktijk op een bijzondere locatie.

Basisschool De Globetrotter
, vanwege het ingetogen ontwerp en de betrokkenheid van de ontwikkelaar van de wijk.

De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Dit jaar wordt weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt van € 7.500,-.


Morgen Wijzer

De winnaar van de Job Dura Prijs 2010 moet in staat zijn op een inspirerende manier een vernieuwende onderwijsopvatting te vertalen in de gebouwde omgeving.
Scholing op alle niveaus is van cruciaal belang voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de Rotterdamse regio. Om scholing optimaal te faciliteren is de behuizing van groot belang. Daarbij is het vanzelfsprekend dat er bovendien sprake is van een duurzame ontwikkeling; goed onderwijs is per definitie duurzaam en zal daarom op enigerlei wijze tot uitdrukking zijn gebracht in een duurzaam gebouwde omgeving. Een speciaal samengestelde jury bepaalt wie de winnaar zal worden.

De Job Dura Prijs 2010 wordt dinsdag 16 november uitgereikt in het Scheepvaart en Transport College om 15.30 uur.

Geïnteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.